Jeg har erfaring med
-
Rådgivning om din hjemmeside
Skal din side have et løft mht. til design eller funktionalitet? Jeg kan hjælpe med at finde ud af hvor du skal sætte ind og hvordan du bedst bruger din tid og dine penge.
-
Umbraco udvikling
Udvikling af nye hjemmesider baseret på Umbraco. Jeg har stor erfaring med både frontend og backend udvikling i Umbraco, og kan hjælpe med både enkle hjemmesider og mere avancerede løsninger med specialiseret funktionalitet og integrationer til andre systemer.
-
Umbraco drift & support
-
Støtte til bureauer
Udvikling og rådgivning til bureauer og udviklere som har begrænset erfaring med Umbraco. Eksempelvis frontendudviklere og wordpress eksperter, som skal i gang med at arbejde Umbraco.
-
Opgradering af Umbraco sider
Det er vigtigt at holde din Umbraco løsning opdateret for at kunne få og installere sikkerhedsopdateringer og for at løsningen er nem at arbejde med for din udvikler - det holder nemlig dine driftsomkostinger nede på lang sigt.
Især hvis du er på version 8 eller ældre, er det vigtigt at overveje en opgradering.
Opgradering af Umbraco sider
Erfaring
Jeg har arbejdet som webudvikler siden 2011, både som freelancer og med fast tilknytning til reklamebureauer. Jeg har arbejdet primært med Umbraco CMS de sidste 10 år.
Jeg hjælper virksomheder med at udvikle og vedligeholde deres web løsninger baseret på Umbraco. Jeg rådgiver om design, brugervenlighed og hjælper med at tilpasse din hjemmeside til nye forretningsmæssige udfordringer.
Jeg arbejder også sammen med digitale bureauer, som regel i en rolle hvor jeg har nogle kompetencer som son bureauet ikke har in-house, fx. Umbraco og .Net backend udvikling.
Senest har jeg arbejdet som udvikler for Sylvester Hvid & Co. i 5 år. Jeg har været selvstændig siden 2021.
-
10 års erfaring med Umbraco
-
12 års erfaring som professionel webudvikler
-
20+ års erfaring med programmering
CV på LinkedIn
Teknologier og interesser
-
Umbraco
Umbraco er et super fleksibelt og brugervenligt CMS.
Jeg har fulgt Umbraco siden Umbraco 5 var det nye smarte omkring 2012. Langt de fleste sites jeg har lavet er baseret på 7+. Jeg kan godt lide Umbraco fordi det er et CMS der er godt at udvikle kode til - fremfor at installere plugins. Umbraco er et stykke software som ikke bliver større og mere kompliceret med tiden, men bedre og nemmere at bruge.
-
Html & Css
Jeg kan godt lide at arbejde med html+css på en struktureret måde, og har eksperimenteret med og udviklet min metodik over flere år. CSS er et meget frit sprog, der er ikke en masse fast definerede rammer. Jeg synes det bliver undervurderet en smule. Dels ift. mulighederne som vokser hurtigt pga. bedre browsere, og som tit kan erstatte nogle komplicerede JavaScript biblioteker, men også ift. den kompleksitet som en css kodebase kan få, hvis man ikke passer på sin struktur. Så ender man med en masse !important regler og selectors som er så lange som mindre romaner.
Jeg skriver moderne css med fokus på progressive enhancement, og følger enten CUBE principperne eller BEM. Jeg bruger BEM principperne til at navngive klasser - det giver nogle lange klodsede klassenavne (block__element—modifier), men de er gode til at fortælle om deres funktion og kontekst.
Ud over frontend udvikling vokser min interesse for design. Jeg bruger Figma til designskitser, men laver først detaljerne når jeg laver koden.
-
.NET Backend
Som full-stack webudvikler med fokus på Umbraco, har jeg arbejdet med c# og de forskellige versioner af .NET i mange år, dels med webløsninger og dels med mit bonus-projekt, File Juggler, som har fulgt mig i ca. 10 år og er baseret på .net framework 4 og WPF.
- C#, SQL, .Net MVC applikationer.
- .NET framework 4 og .NET 5+
-
Javascript
Jeg laver som regel ren JavaScript uden frameworks, men har dog arbejdet med Vue i forbindelse med et par Single Page Application projekter. Jeg kan godt lide Vue i den sammenhæng, men til mere tekst+billede baserede websites synes jeg HTML+CSS med Javascript som krydderi giver bedre mening. Keep it simple.
-
Klima og lette frontends
Jeg interesserer mig for nettets påvirkning af klimaet (som er større end du måske tror), og kan godt lide at lave frontends der er lette og hurtige. Desuden synes jeg det er vigtigt at have etikken med i mit arbejde. Det betyder at jeg tænker over bæredygtighed, respekt for brugernes privatliv, ikke-manipulerende UX mønstre og bullshit-fri kommunikation.
Projekter
Jeg har lavet 40+ Umbraco løsninger, store og små, fx:
-
Website og medlemsportal
Et website til en organisation, som inkluderer webshop og ekstern styring af medlemmer, med integration af login, medlemsrettiggheder og medlemsdata (2019-2020)
-
Billedarkiv
Et billedarkiv (Digital Asset Management) baseret på en Js+Vue frontend og .Net Core Web API backend. Bruger Azure AD til styring af medlemmer og rettigheder. (2021-2022)
-
Webshop
En webshop baseret på Umbraco 7 og Ucommerce (2019-2021)
Jeg har også lavet websites inklusive design, som du kan se på min projektside.
Projekter
Hvorfor Umbraco?
Man kan lave gode hjemmesider på alle CMS’er, men Umbraco er fantastisk brugervenligt, stabilt og fleksibelt. Det er ikke tilfældigt at Microsoft selv bruger Umbraco til deres sider.
Her er et par grunde til at jeg kan lide at arbejde med Umbraco og har holdt fast i det siden 2012.
-
Umbraco er fleksibelt
Umbraco er fantastisk fleksibelt. Det er godt til enkle one-page sider, og til store komplekse sites. Det kan bruges til billeder og tekst, som de fleste hjemmesider, men også andre typer strukturerede data af forskellige kompleksitet, som kan være grundlag for web applikationer.
-
Umbraco har et gennemarbejdet, brugervenligt interface
Jeg gider ikke arbejde med besværlige, uforståelige interfaces, hvor funktioner og knapper drukner i hinanden. Umbraco fremstår enkelt og brugervenligt, og udviklingen de sidste 15-20 år har ikke bare puttet mere og mere på, men raffineret interfacet og gjort systemet mere brugervenligt - det er ikke altid den retning det går.
-
Umbraco er skabt til specialudviklede sider
Umbraco er skabt til udviklere. Hvor wordpress fx. er godt til at downloade en skabelon og komme hurtigt i gang, så er Umbraco skabt til dem, der får en side udviklet fra bunden. Det er den måde jeg kan lide at arbejde på. Jeg vil gerne udvikle det site jeg laver selv, så jeg ved at kvaliteten er i orden og jeg kan finde ud af at lave om i det.
-
Umbraco er .NET
Umbraco bygger ovenpå .NET framework’et, og bygger videre på de konventioner som bruges der. Du kender måske ikke .NET, men det er Microsofts programmeringsframework. Microsoft har udviklet og forbedret det gennem 20 år, og det er super stabilt, veldokumenteret og nemt at arbejde med. Når jeg skal lave et eller andet som Umbraco ikke lige understøtter, så ligger mulighederne i .NET.
Freelancer eller Bureau?
Overvejer du om du skal vælge en freelancer som mig eller satse på et bureau?
Mit råd er at du skal overveje bredden af de kompetencer du har brug for.
Hvis du primært har brug for teknisk support og udvikling af din Umbraco hjemmeside, så er det lige det jeg er god til, og jeg har jeg typisk en lavere timepris end et bureau. Det er mere direkte og billigere og bruge en freelancer som mig, end et bureau i det tilfælde.
Hvis du har brug for en grafisk identitet, annoncering på forskellige platforme, indholdsproduktion og strategisk rådgivning om markedsføring, så er det ude over mine kompetencer. Der har bureaet en fordel i flere ansatte med bredere kompetencer. Prisen du betaler er at programmøren måske lige er et led længere væk i kommunikationskæden, og ja... prisen du betaler.
Jeg synes ikke at du skal lade dig styre af størrelsen på din virksomhed eller hjemmeside. Det er ikke nødvendigvis bedre at have et bureau til en stor virksomhed eller en stor hjemmeside. Jeg har udviklet og supporterer stadig nogle ganske store sider for mellemstore virksomheder og organisationer. Selv store hjemmesider laves ofte bare af en enkelt udvikler hos bureauerne. Flere udviklere kan betyde hurtigere leveringstid, men skaber også ofte behov for lidt mere koordinering og kommunikation, der kan gøre at opgaven samlet kræver flere mandetimer.
Du skal heller ikke vælge fra opgave til opgave. I de fleste tilfælde har et bureau ikke lyst til at give adgang til deres kildekode og hosting setup til en freelancer du har valgt. Og ofte er er omkostningerne ved at skifte udvikler for store, til at det kan betale sig skifte frem og tilbage. Men du kan godt lade mig stå for den tekniske udvikling af hjemmesiden og beholde dit bureau til de ting jeg ikke er god til.
Pris
Jeg tager 700,- i timen, ex moms.
Ved større projekter kan jeg evt. give et samlet tilbud.